Köpeklerin yüzde 20'sinde bir çok tür kulak hastalığı var
Köpekler, kulak kanallarının şeklinden dolayı kulak enfeksiyonlarına insanlardan daha yatkındır.
Koruma önemlidir - köpeğinizin kulaklarını güvenli bir şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenin
Köpeğiniz kulak enfeksiyonlarının yaygın belirtilerinden herhangi birini gösteriyorsa, veterinerinizi mümkün olan en kısa sürede ziyaret etmeniz önemlidir.
Birçok köpek sahibi, kulak enfeksiyonunun belirgin belirtilerini tanımayı öğrenmiştir: sızlanma, kaşınma ve kafa sallama genellikle sorunun ilk belirtileridir.
Kulak enfeksiyonları, köpeklerde, özellikle Basset Hounds ve Cocker Spaniels gibi sarkık kulakları olanlarda sık görülen durumlardır . Köpeklerin tahmini yüzde 20'sinde bir veya iki kulağı etkileyebilecek bir çok tür kulak hastalığı vardır. Neyse ki, köpeğiniz için bu bölümlerin uzunluğunu ve şiddetini azaltmak için atabileceğiniz adımlar var.
Resmi olarak otitis eksterna, media ve interna olarak bilinen üç tür kulak enfeksiyonu vardır. En yaygın olanı, iltihabın kulak kanalının dış kısmını kaplayan hücre katmanını etkilediği otitis eksternadır . Otitis media ve interna sırasıyla orta ve iç kulak kanalı enfeksiyonlarını ifade eder. Bu enfeksiyonlar genellikle enfeksiyonun dış kulaktan yayılmasından kaynaklanır. Otitis media ve interna çok ciddi olabilir ve sağırlık, yüz felci ve vestibüler belirtilerle sonuçlanabilir. Bu nedenle enfeksiyonları önlemek ve sorunlar ortaya çıktığında erken tedavi önemlidir.
Bazı köpekler kulak kanalında kulak kiri birikmesi ve akıntı dışında hiçbir kulak enfeksiyonu belirtisi göstermezler. Ancak kulak enfeksiyonları sıklıkla önemli rahatsızlığa neden olur ve etkilenen köpekler aşağıdaki gibi belirtiler gösterebilir:
-Baş sallamak
-Etkilenen kulakta kaşıma
-Kötü akıntı
-Kötü Koku
-Kulak kanalının kızarıklığı ve şişmesi
-Ağrı
-Kaşıntı
-Kulaklarda kabuklanma veya kabuklanma
-Başını Tek taraflı olarak tutma çabası
-Denge kaybı
-Köpeklerde Kulak Enfeksiyonlarınının sebebi nedir?
Köpek kulak kanalı, bir insanınkinden daha dikeydir ve sıvıyı tutma eğiliminde olan bir L şekli oluşturur. Bu, köpekleri kulak enfeksiyonlarına daha yatkın hale getirir. Kulak enfeksiyonlarına tipik olarak bakteri, maya veya her ikisinin bir kombinasyonu neden olur. Yavru köpeklerde kulak akarları da enfeksiyon kaynağı olabilir.